Om ETIKKEN BA

 

Etikken ble startet i 2010 og er en familiedrevet non-profit butikk og nettbutikk hvor du finner varer som er økologiske, fairtrade, miljøvennlige, resirkulerte og/eller veganske. Siden vi er non-profit vil et eventuelt overskudd alltid gå til enten å videreutvikle Etikken eller til humanitære prosjekter.

I tillegg har vi Norges største utvalg av varer i løsvekt – som alle er økologiske. Etikken har debios gullmerke, så du kan være sikker på at minst 90% av varene vi selger er økologiske.

Etikken drives av familien Bastholm og Taher, og alle i familien har på en eller annen måte hjulpet til med noe for at Etikken skal være det den er i dag. Yngstemann har nesten ikke brukt produkter fra andre steder. Både babyklær, mat og stelleprodukter har vi valgt med tanke på å kunne gi ham det beste vi har klart å finne.

Zana og Irén er de som står bak driften av Etikken. Zana er han som pleier å svare når man ringer Etikken. Han er vårt bindeledd til leverandører og samarbeidspartnere. Irén er vår produkt ekspert, og sammen sørger vi for et unikt vareutvalg som er bra for kloden og bra for deg.

Både besteforeldre og tanter og onkler hjelper til når det er behov. I tillegg til familien får vi også hjelp av flere frivillige og ansatte som gir oss uvurderlig hjelp med den daglige driften.

Etikken ble startet nettopp for å gjøre økologiske, rettferdige og miljøvennlige varer mer tilgjengelige. I dag finnes vi i Trondheim sentrum, kjøpesentret City Lade og på nett. Men på sikt ønsker vi å kunne bygge videre på konseptet til Etikken. Vi ønsker både å utvikle den vi har og åpne butikker flere steder. Vi håper også å få mulighet til å starte prosjekter for å hjelpe mennesker å få tilgang til essensielle ting som mat, vann og skolegang.

 – ETIKKEN BA